Docente: Asha Schultink


Vanaf 1999 geef ik met veel plezier yogalessen. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Dit is een opleiding voor Hatha yoga, waarin het accent ligt op lichamelijke oefeningen voor fysieke en innerlijke balans en diep zelfinzicht.
Yogahouding AshaMijn specialisaties waren:

  • yoga voor ouderen 
  • yoga voor mensen met een handicap 
  • bedrijfsyoga

Ook heb ik mij in verschillende andere yogastromingen verdiept zoals Kriya yoga, Kashmir yoga, Dru yoga en Acu-yoga. Verder heb ik kennis en ervaring op aanverwante terreinen verworven. Het meest vermeldingswaard om te noemen zijn; Feldenkrais, Edukinesiologie, Voetreflexiologie en Touch of Matrix.

Vanuit spirituele interesse ben ik bekend met verschillende religieuze stromingen zoals het Christendom waarin ik ben opgegroeid, het Soefisme, Boeddhisme en Hindoeïsme. Eveneens heb ik mij verdiept in spirituele kennis van oude culturen en mystici.

Mijn beroepsopleiding is maatschappelijk werker. Ik ben echter als coördinator van verschillende organisaties op het gebied van welzijn -en gezondheidszorg breed werkzaam geweest. Hierdoor heb ik onder meer veel  expertise op het vlak van individuele ondersteuning en groepsbegeleiding.

Yoga is voor mij een levenswijze. De aanleiding voor het volgen van een yogaopleiding is een ernstige lichamelijke ziekte geweest. Het sloot ook aan bij mijn behoefte aan spirituele verdieping waarmee ik als kind al bezig was. Voor mij gaat het niet alleen in de yoga om een gezond en sterk lichaam en innerlijk balans. Het gaat ook over de manier waarop je denkt, praat, handelt, eet, je leven inricht en het besef dat er meer is dan onze zintuigen waarnemen.  

Als yogadocente ben ik aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland die is aangesloten bij de Europese Yogaunie.

Vereniging Yogadocenten Nederland